A Drop of Water

September 17, 2009


‘A Drop of Water’ is a rain barrel that makes saving water really easy by providing a watering can that is automatically filled when it rains. This way, the user doesn’t have to fill the can with our precious tap water, but uses ‘free’ rainwater instead to water the garden.
With the small tap at the bottom of the barrel the watering can can be refilled after using it.
Extract from Bas Van der Veer
Advertisements

Kunsthaus Graz

July 31, 2009


The Kunsthaus Graz located in Graz, Austria is an exhibition hall designed for  multidisciplinary modern and contemporary art.


Kunsthaus Graz acts as an interface between past and future since the aesthetic dialogue between the new biomorphic structure on the bank of the Mur and the old clock tower on Graz’s famous Schloßberg (Castle Hill) is the trade-mark of a city aiming to create a productive tension between tradition and avant-garde.

Extract from Kunsthaus Graz

Savannah House

July 4, 2009


The Savannah House is a Giraffe-house and visitor centre for for Rotterdam Zoo. The enclosure, modeled on African coral, has been designed to take advantage of passive solar heating and natural ventilation and lighting.

The accommodation for the giraffe is designed as a “shelter”. The design provides a comfortable place for the animals. It also gives them more living space, for the giraffes are free and can go in and out as they please.
For for information, click on the below link.

Extract from dezeen

Eglu Rabbit Houses

July 2, 2009


The eglu for rabbits is a modern, easy to clean and safe home for your pet bunnies. Developed with leading animal behaviourists, the unique design enables your rabbits to express their natural instincts, making rabbit ownership more rewarding and enjoyable. They are great for chickens too.

Extract from Omlet


Sid Wichienkuer proposal for the TU Delft School of Architecture used sections and topographies as a driving  force. The building is
oriented around a central quad at its base, surrounded by the school’s library and a series of design laboratories.

As the building roses, each floor is centered around a gathering or communal space at its core, with other rooms radiating outwards. an expandable auditorium is centered on this level. 

The building’s facade is kept porous with a series of horizontal pieces spaced apart.  These levels can be used as outdoorseating and stairs, allowing students to climb the building.

Extract from Sid Wichienkuer

The Wave

June 24, 2009


The Wave is inspired by the hills, sea and sky of the surrounding area. The architectural challenges in the project has been to create a sculpture combined with functional and thoughtful residential into the smallest detail.

Wave is created with two faces, so that is great both from water and from the city where citizens are guaranteed a sea view and a beautiful sculpture. The same idea is drawn into the apartments through the big glass window, respectively, the undulating city landscape and the sea.

Extract from Travel with Frank Gehry

Random pic of the week

June 22, 2009


Neat! Easy access, clean, not afraid to run out of sockets… just be careful when cleaning the wall or leaning… 

Extract from Ironic Sans