Savannah House

July 4, 2009


The Savannah House is a Giraffe-house and visitor centre for for Rotterdam Zoo. The enclosure, modeled on African coral, has been designed to take advantage of passive solar heating and natural ventilation and lighting.

The accommodation for the giraffe is designed as a “shelter”. The design provides a comfortable place for the animals. It also gives them more living space, for the giraffes are free and can go in and out as they please.
For for information, click on the below link.

Extract from dezeen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: