TU Delft School of Architecture

July 1, 2009


Sid Wichienkuer proposal for the TU Delft School of Architecture used sections and topographies as a driving  force. The building is
oriented around a central quad at its base, surrounded by the school’s library and a series of design laboratories.

As the building roses, each floor is centered around a gathering or communal space at its core, with other rooms radiating outwards. an expandable auditorium is centered on this level. 

The building’s facade is kept porous with a series of horizontal pieces spaced apart.  These levels can be used as outdoorseating and stairs, allowing students to climb the building.

Extract from Sid Wichienkuer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: