Kohoku House

October 11, 2008


This site is located in a residential region reclaimed on a hill of Yokohama. With neighboring houses lined very close together, the site being tilted to the north, and the neighboring house to the south is two-storied and built on a higher ground, at first it seemed almost impossible to let in light from the south, although the client, a married couple, wanted a small but sunshiny house of one-story just as their child became independent from them.

The roof lets in light through the glass on the top of the tube-shaped windows that are set avoiding shades and eye gaze of the neighbors. The brightness and softness of light differs according to season and time of day, which changes the look of the place. The windows on the roof cut out the sky and constantly project the changes of the nature.

Extract from Torafu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: